Jälleen jatketaan linjalla kotilon poikasten kasvatuksesta. Nyt on ihmiset kyseenalaistaneet vanhan tekniikan, jonka mukaan kotilonpoikaset kasvavat paremmin, mikäli ne pidetään pienemmässä terraariossa. Ja minkäänlaisia todisteita onkin sitten vaikeampi esittää. Joten nyt sitten selvitetään tämäkin asia kunnolla, ettei aiheesta tarvitsisi enää kiistellä. 

Testilajina on jälleen achatina fulica white jade, koska niiden munia minulla nyt sattui ensimmäisenä tulemaan, kun tätä testiä suunnittelin. 

Testiryhmä 1: 5 poikasta, jotka asutetaan pienessä muovilaatikossa, joka vaihdetaan isompaan vähitellen, kotiloiden kasvaessa.

Testiryhmä 2: 5 poikasta, jotka asutetaan samantien 45-litraiseen terraarioon. 

Kotilot alkoivat kuoriutumaan 24.5.2020, ja niiden annettiin ensimmäisten päivien ajan syödä munankuorensa rauhassa. Tämän jälkeen poikaset siirrettiin testilaatikoihinsa. 

 

Ryhmä 1. Tämä pieni laatikko ei näytä yhtään liian pieneltä näiden asunnoksi. Ensiruokina nestepitoisia kurkkua ja salaattia, sillä näin pienille ei voi vielä laittaa vesikippojakaan. 

IMG_20200527_182449.jpg

 

Ryhmä 2. Poikaset näyttävät hukkuvan tuonne. Mikäli et heti löydä, poikaset sijoitin jokaisen oman salaatinlehden päälle. Ensimmäinen miinuspuoli tässä isossa laatikossa on se, että ruokaa on laitettava enemmän, jotta poikasilla olisi paremmat mahdollisuudet löytää sitä. Tällöin ruokaa tulee myös menemään hukkaan enemmän. 

IMG_20200527_182501.jpg