Eli tänään jauhisprojekteja tutkiessani, on paljastunut erittäin merkittäviä tuloksia! Joihin palaan hetken kuluttua...

 

Tässä ensin ryhmän 2 tilanne. Vain jokunen kouriainen on kuollut, ja pohjamateriaalista löytyy runsaasti pikkumatoja. Laatikosta siivottu kuolleet kuoriaiset sekä kuivettuneet porkkanat, mitään muuta en ole tehnyt. Edelleen tarkoitus antaa ryhmän olla juuri tasan näin sen vuoden ajan ainakin. Mutta hyvin tuntuisi sujuvan toistaiseksi.

IMG_4844.jpg

 

Ryhmä 1 myös edelleen toiminnassa. Kuoriaisia on kuollut hyvin vähän, suurin osa vaikuttaa hyvävointisilta. Kuoriaisten laatikkoon lisätty vehnälesepellettejä, ne olivat hieman vähissä.

IMG_4848.jpg

Ryhmä 1 alemmassa laatikossa (kuoriaiset ylemmässä, verkko välissä) on runsaasti matoja. Tämän voi havaita jauhon pinnalla olevista matojen vaihdetuista kuorista. Tälle laatikolle en ole tehnyt muuta kuin lisännyt porkkanaa. Mutta verkkopohjainen kasvatus tuntuisi toimivan varsin kelvollisesti.

IMG_4845.jpg

 

Ryhmä 3. Tämä on se salaperäinen iso yllätys minkä alussa mainostin. Ero ryhmien välillä on järisyttävä suorastaan.

Tässä ryhmässä oli siis vertailussa Harri Suomalaisen resepti, sekä tavalliset kaurahiutaleet. Molemmista testeistä on kuollut suunnilleen samanverran kuoriaisia. Mikä oli odotettavissa, sillä testiin laitettavien kuoriaisten ikä ei ollut tiedossa. Mutta kummassakin on edelleen kuoriaisia.

Ero tuleekin tässä. Toinen laatikko kuhisee valtavasti pikkumatoja, joista osa jo yllättävän isoja, ottaen huomioon lyhyehkön ajan. Toisessa laatikossa näkyy jokunen pikkumato, mutta määrät ovat huomattavan pienempiä.

Ja kumpiko laatikko on voittaja? No ilman pienintäkään epäilystä, parempi matotulos saatiin Harri Suomalaisen reseptillä!!! Itse kuoriaisille ei tuntuisi olevan väliä ovatko ne kaurahiutaleissa vai monipuolisemmassa, mutta madoille siinä on mieletön ero. Eli jos joku haluaa paljon paljon matoja mahdollisimman lyhyessä ajassa, niin resepti on se ratkaisu! (kuvan alla vielä resepti uudestaan)

IMG_4847.jpg

 

Harri Suomalaisen resepti jauhomatojen pohjaseokselle (Herpetomaniassa 5-6/1999)

  • 250 g vehnäjauhoja
  • 250 g kaurahiutaleita
  • 100 g soijajauhoja
  • 70 g maissijauhoja
  • 30 g olut- tai kuivahiivaa
  • 300g vehnäleseitä