Noniin... Kun kerta tuo testiryhmä 1 tuntuisi toimivan, päätin tehdä saman isommalla erällä. Ykkösryhmä oli siis lähinnä kokeilu, että jos jauhopukkien (kuoriaisten) laatikkoon laittaa verkkopohjan, ja sijoittaa sen alle toisen laatikon, niin menevätkö munat ja poikaset läpi alempaan laatikkoon.

Ja vastaus on kyllä. En ole ylemmästä laatikosta, kuoriaisten seasta, löytänyt ainoatakaan jauhomatoa, kun taas alemmassa laatikossa niitä on. Madot ovat vielä pieniä, mutta tällä hetkellä näyttäisi kasvatussysteemi toimivan varsin hyvin.

Kuka tahansa isompia jauhomato-määriä pitänyt tietää, että yksi suurimmista töistä on siivilöidä kuoriaisia uusiin jauhoihin jotta ne eivät söisi kaikkia munia, ja saisi pienet poikaset eroteltua. Ja nyt tällä systeemillä selvästi tuosta työvaiheesta päästään eroon.

 

Eli päätin tehdä saman isommalle laatikolle. Se ei sit ihan sujunut niinkuin piti, itsellä ei taida olla tuo nikkarointi ja rakentelu se vahvin puoli. Ja ehkä laatikko vaihtoehto oli huonosti valittu. Otin nimittän 15-litraisen smartboxin koekappaleeksi. Ja osoittautui, että ne ovat ihan liian hyvärakenteisia rikkomista ajatellen. Pohjan irrotus laatikosta oli työn ja tuskan takana, eikä siitä kovin siistiä tullut.

Myöskään verkkoa en meinannut saada sitten millään kiinni, kuumaliimaa kului ihan älyttömiä määriä. Ja tuo tekele ei todellakaan ole mitenkään siistin näköinen. Eli ensi kerralla pitää kokeilla jotain toisenlaista laatikkoa... Smartstoren boxit ovat yksinkertaisesti liian hyviä. Pitää ottaa joku halpislaatikko...

Mutta joo. Hikeä ja tuskaa meni tuossa rakentelussa, mutta jospa se silti nyt toimisi. Eli laitoin laatikot kasaan, vehnäpellettejä kuoriaisille, ja siirsin muista laatikoista ison erän kuoriaisia tuohon laatikkoon.

IMG_4778-normal.jpgIMG_4780-normal.jpgIMG_4781-normal.jpg

(niin ja reikäpelti kyljissä johtuu ihan siitä että laatikot olivat aiemmin käytössä hiirillä)