Nyt kun ensimmäinen ryhmä alkaa pyörimään pikkuhiljaa, lisään toisen testiryhmän.

En oikeastaan itsekään tiedä mikä tässä on tavoitteena, kunhan testailen mitä tapahtuu. Mutta selitetääs.

Tässä testiryhmässä on käytössä korkea muovilaatikko, ja se pidetään päivisin 27-28 asteessa, öisin lämpö laskee huoneenlämpöön. Tämä johtuu siitä, että pidän laatikkoa akvaarion kannen päällä.

Testiryhmässä on jälleen kerran 100kpl jauhomatoja. Ja tarkoitus on, että en tee tälle astialle yhtään mitään VUOTEEN! Kyllä, kuulit oikein. Kokonaisen vuoden aion antaa näiden olla purkissa keskenänsä. Tietysti ne saavat ruokaa, kuivaruokaa sekä porkkanoita, kuten muutkin jauhikset. Mutta en nypi koteloita, en erottele kuoriaisia, en siivilöi pikkumatoja, en tee yhtikäs mitään.

Sitämukaa kun kuivaruoka näyttää muuttuvan syödyksi kakkajauhoksi, lisään uutta kuivaruokaa vanhan päälle. Lopputulos nähdään vuoden kuluttua, eli syyskuussa 2015 siivilöin koko kipon, ja tarkoitus on laskea senhetkisten kuoriaisten, koteloiden ja matojen määrä. Testiryhmistä en myöskään ota jauhiksia matelijoiden ruoaksi, vaan ne pysyvät puhtaasti testausta varten.

Kakkosryhmän kuivaruoka saattaa vaihdella vuoden aikana, nyt laitoin samoja vehnälesepellettejä, ihan siksi koska niitä tosiaan on se 25kg säkki tuolla nurkassa...

IMG_4614-normal.jpgIMG_4616-normal.jpgIMG_4613-normal.jpg