Noniin, ensimmäinen karsiminen. Nämähän tapahtuvat siis kun kotilot ovat 2vk, 4vk, 6vk, 8vk jne. Tarkoitus poistaa huonoiten kasvavat, ja mahdolliset epämuodostuneet tai muuten vain huonolla tavalla silmiipistävät yksilöt, joissa saattaa olla jotain geneettistä ongelmaa. 

Mutta aloitetaas viitosista. Kaikki 5 erillään olevaa poikasta ovat kasvaneet hyvin ja tasaisesti. Yksikään ei näytä jääneen muista jälkeen kasvussa, eli näistä ei ole tarves karsia ketään pois. 

2vkk4.jpg2vkk5.jpg

 

Laumassa sensijaan alkaa näkyä kokoeroja. Ja löytyi 1 tyhjä kuori, eli yksi on kuollut itsestään, jäljellä oli tasan 90 poikasta. Melkoinen lauma siis edelleen. 

Tässä alemmassa kuvassa koko jengi. 

2vkk3.jpg

 

Näistä sitten aloin lajittelemaan lähinnä koon perusteella. Seuraavassa kuvassa on 50kpl isoimmasta päästä olevaa poikasta. Nämä siis menivät kaikki automaattisesti jatkoon. 

2vkk2.jpg

 

Lopuista valitsin sitten karsittaviksi 10 kaikista pienintä poikasta. Tuntuu julmalta kenties, sillä ne olivat kuitenkin edelleen elossa ja aktiivisen oloisia. Mutta kuitenkin jääneet jälkeen sisaruksistaan. 

Viimeisessä kuvassa on karsitut 10 poikasta, ja kokovertailuna hyvin kasvaneet viitoset. Sekä hyvin pieni tyhjä kuori (kvassa oikealla), se yksi kuollut tapaus. Jopa nämä karsittavat poikaset ovat huomattavasti isompia vastakuoriutuneisiin verrattuna. Pientä valkoista kuorta hädin tuskin erottaa tuosta kuvasta. Jäljelle jää siis nyt 80 poikasta laumaan, ja tietysti viitoset. 

2vkk.jpg