Tämä on periaatteessa se helpoin asia jauhomadoissa. Ne voit asuttaa käytännössä mihin vain. Mikä tahansa kippo tai purkki kelpaa pienelle määrälle jauhomatoja. Muovinen on yleensä helpoin. Luultavasti et joudu edes ostamaan mitään, kotoasi voi hyvinkin löytyä jokin sopiva. Se voi olla säilytysrasia, karkkirasia, ämpäri, jyrsijänlaatikko...

Tässä testiryhmässä jauhomatojen asumuksena käytetään karkkilaatikoita, joita olen hakenut ilmaiseksi makuunista. Niitä voi kysyä monista irtokarkkeja myyvistä kaupoista.

Pese valitsemasi astia, ja laita sen pohjalle 1-2cm pohjamateriaalia. (Tästä aiheesta lisää seuraavassa postauksessa.)

Mikäli haluat käyttää kantta, tulee huolehtia kunnollisesta ilmanvaihdosta. Se käy esimerkiksi poraamalla reikiä kanteen tai yläreunaan, tai laittamalla kannen tilalle verkkoa. Kansi ei kuitenkaan ole pakollinen, sillä madot eivät karkaile. Ainoa syy käyttää kantta voisi olla estää perheen kissat tai pikkulapset kaatamasta matoja lattialle.

Laatikon voi laittaa kaappiin tai vaatekomeroon turvaan. Madot ja kuoriaiset viihtyvät hyvin pimeässä.

Huoneenlämpö riittää jauhomatojen kasvatukseen. Mutta jos haluaa nopeuttaa prosessia, voi lämpöä lisätä. Madot voi laittaa esim patterin lähelle, terraarioeläimen lampun päälle, tai monesti jääkaapin päällä on lämpöä. Myös eläinkaupasta hankittavaa lämpömattoa voi käyttää. Ideaali lämpötila olisi 27 astetta. Yli 30 asteessa jauhomatoja alkaa kuolemaan, joten kannattaa olla varovainen lämpöjen kanssa.

Ensimmäinen testiryhmä tässä blogissa tulee olemaan huoneenlämmössä. Myöhemmin teen erilaisia testiryhmiä, joissa on eri lämpötilat, ja eri ruokavaliot.

IMG_4554-normal.jpg

IMG_4555-normal.jpg