Tässä kun odotellaan ensimmäisiä kuoriaisia, kerron valmiiksi millainen kuoriaisten tuleva asutus on.

Itsellä on ollut jauhomatoja ja kuoriaisia jo monia vuosia, mutta en ole vielä koskaan kokeillut siivilöinti-tekniikkaa, jota olen youtubessa moneen kertaan nähnyt käytettävän. Periaatehan siis on, että kuoriaiset laitetaan laatikkoon, jonka pohja on leikattu auki, ja tilalla on pienireikäistä verkkoa. Ja alle asetetaan toinen, tyhjä laatikko. Tarkoituksena on, että kuoriaisten munat ja pienet madot putoaisivat verkon lävitse alempaan laatikkoon.

Tällöin kuoriaisten laatikkoa ei koskaan tarvitsisi siivilöidä, tai kuoriaisia siirtää toiseen laatikkoon. Monet ovat kertoneet tämän toimineen varsin tehokkaasti, joten päätin itsekin nyt sitten kokeilla tätä. Etenkin jos kasvatuksessa on isoja määriä, työmäärä vähenisi huomattavasti.

Isoin ongelma tässä on se, etten ole mitenkään erityisen lahjakas askartelemaan mitään. Jonkinlaisen purkin sain kuitenkin aikaiseksi, ja tässä se on. Käytin jälleen kerran karkkirasioita. Ekassa kuvassa on alimmaiseksi jäävä laatikko, jonka kanteen leikkasin reiän.

IMG_4562-normal.jpg

Tässä ylempi laatikko ylhäältäpäin katsottuna, asetettuna alemman laatikon päälle. Verkko on siis liimattu ylemmän laatikon pohjaan, ei alemman kanteen. Näin siis tällä kertaa... Mahdollisesti seuraavan laatikon saatan liimata suoraan alemman kanteen kiinni, nyt hieman pelkään että osa madoista saattaisi mennä laatikoiden 'väliin'.

IMG_4559-normal.jpg

Pahoittelen vinoa kuvaa, älkää taittako niskojanne katsoessanne. :) Mutta tässä vielä kokonaisuus. Laatikoissa on vielä ilmareikiä, etenkin alempaan niitä kannattaa porata. Mutta joo.. Kunhan kuoriaisia alkaa tulemaan, päästään testaamaan tätä systeemiä. Toivon kovasti että tämä onnistuu, monet ovat allergisia jauhomatojen ja kuoriaisten pölylle, ja siivilöinti saattaa herkistää ketä tahansa. Tällä systeemillä tuosta touhusta voisi välttyä kokonaan, jolloin myös allergiset pystyisivät kasvattamaan matoja.

IMG_4558-normal.jpg